Viktig säkerhetsuppdatering från Microsoft som påverkar er

17 nov, 2023 | Nyheter

säkerhetsuppdatering

För att förbättra säkerheten för era konton och skydda er data inför Microsoft nu tvåfaktorsautentisering för alla användare.

Detta extra säkerhetssteg är viktigt för att skydda ditt konto mot obehörig åtkomst och används främst när ni loggar in med ert konto på en ny enhet.
Användning av tvåfaktorsautentisering minskar risken för intrång med 99,9% enligt flera studier som både Microsoft och oberoende aktörer utfört.

Vi på moln’it förstår att nya tekniker kan vara utmanande och att det kan vara svårt att veta hur ni ska gå till väga. Därför har vi utarbetat en detaljerad men lättföljd guide som steg för steg visar hur du aktiverar tvåfaktorsautentisering för ditt konto med hjälp av appen på din telefon.
Förutsättningar för att göra detta är att sätta er framför en dator med mobilen redo och en fungerande, stabil internetuppkoppling.

Klicka på följande länk för att komma till guiden:
https://www.molnit.se/authenticator-guide
Tjänsten kostar inte något extra. Det är viktigt att ni väljer den appen som vi hänvisar till i guiden då det finns en del bluff-företag som försöker få det att se ut som det är en kostnad associerad med tvåfaktorsautentiseringen.

Om du har några frågor eller behöver hjälp med aktiveringsprocessen är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi står redo att ge dig den hjälp och support du behöver.

Vi rekommenderar att ni vidarebefordrar detta mail även till era kollegor redan nu så de är förberedda inför aktiveringen.

Teamet på moln’it