Kundcase

Smart formulär som låter kunden göra jobbet.

L

Ett smart formulär

Anderssons Elektriska i Stockholm ville ha ett offertförfrågan-formulär kring köp och installation av laddboxar. Dom behöver veta kontaktinfo, avstånd till elcentral, mm. Dom behövde även foton på elcentralen och platsen där laddboxen skulle installeras.

Det kan lätt bli lite jobbigt att fylla i så mycket information och sen även vara redo med foton.

Lösningen blev något automatiskt och i två enkla steg där man först fyller i formuläret och sen skickar in foton.

L

Formulär med autosvar efter 15 minuter

Fyller man i formuläret så händer följande:

–    Ett mail skickas till Anderssons Elektriska med alla uppgifter dom behöver.

–    Ett automatist mail skickas till kunden efter 15 min. Att det skickas efter 15 min är medvetet för att det ska skapa en känsla av att meddelanet är maneullt skrivet. För att förstärka det personliga i mailet så inleds mailet med ”Hej Kalle” om det var kalle som kunden skrev in som förnamn i formuläret.

–    I det automatiska mailet tackar Anderssons elektriska för intresset och ber kunden att svara på mailet med bifogade foton på elcentralen och platsen där laddboxen ska installeras.

L

Kunden har gjort jobbet men än ändå imponerad

Kunden är under uppfattningen att Anderssons Elektriska svarade efter bara 15 min. Kunden vet nu att bollen ligger hos dom att svara på mailet med de foton som efterfrågas. Eftersom kunden redan fyllt i formuläret och ärendet är igång så ökar chansen att kunden även skickar in foton.

Om kunden gör detta så har Anderssons Elektriska allt dom behöver för att göra en offert, ansöka om ROT osv.

Om kunden aldrig svarar med foton så kan Anderssons Elektriska trösta sig med att de inte lagt ner någon tid alls eller så kan dom kontakta kunden.

Det kan vara så att kunden mailat fler el-firmor men eftersom Anderssons Elektriska svarade på bara 15 min så tror vi att det ofta leder till offert och kanske även affär innan de andra el-firmorna ens har hunnit svara.

I denna kundcasefilm visar vi hur vi digitaliserat hela ansökningsprocessen för en skola.

Från papper till digitalt formulär och BankID-signering, där vi förvandlat skolans pärmar till en digital lista med smarta funktioner.

Från Microsoft Bookings och Lists till signering med BankID

Kundcase för företaget Avfallshämtning, där vi digitaliserat hela bokningsprocessen från formulär till Microsoft Lists till Fortnox och slutligen signering med BankID.

Synkningar i Fortnox och smarta formulär

Kunden tyckte dom lade för mycket tid på att jaga information från kunder och att klippa och klistra mellan olika program. Läs om hur vi sparade tid med smarta automatiseringar.
Läs mer

Smart automatiskt formulär

Ett formulär som imponerar på kunderna trots att kunden själv gjort allt jobb.
Läs mer

Kundregister i skräddarsydd exceldatabas

Kunden fick beskriva hur det "perfekta kundregistret” skulle se ut och fungera.
Läs mer

Fler kundcase kommer. Kontakta oss gärna för fler exempel på hur vi hjälpt företag med smarta lösningar.