Kundcase

Kundregister i skräddarsydd exceldatabas

Recension av Peter Malmgren, VD på Aktuell Produktion.

“Att jobba med Claes, Joakim & Johan är kanon.
Det går snabbt och enkelt samt att de är väldigt duktiga på att förklara processen för en person som inte är IT-expert.

Vi har nu jobbat med dem i över 1 år och ser fram emot en långt samarbete tillsammans.”

L

Moln’it intervjuade kunden som fick beskriva hur det "perfekta kundregistret” skulle se ut och fungera och byggde sedan ett sådant.

Aktuell produktion använde sig av en kunddatabas som var integrerad i WordPress.

Kunddatabasen var relativt trögarbetad. Det tog tid att scrolla fram till rätt plats. Att uppdatera kundinformation tog väldigt lång tid. Och det kunde dessutom endast göras genom att logga in på wordpress via en dator. Det fanns inget riktigt smidigt sätt att skicka kunduppgifter till tryckeriet som skulle trycka tidningen med kundens adressuppgifter på respektive tidning.

L

Lösningen

Moln’it hjälpte kunden med att få ut all kunddata från wordpress och skapade en helt skräddarsydd exceldatabas som kundregister istället.

Det går blixtsnabbt att söka fram en kund i registret eftersom det går att söka på flera fält samtidigt. T.ex ”företagsnamn” ”förnamn” ”postort” osv.

Att snabbredigera flera kunder samtidigt görs på några sekunder och att exportera och skicka tusentals uppgifter till tryckeriet görs med en knapptryckning.

Registret är dessutom förberett för att enkelt att bygga på flera funktioner i framtiden med minimal ansträngning om kunden skulle behöva.

I denna kundcasefilm visar vi hur vi digitaliserat hela ansökningsprocessen för en skola.

Från papper till digitalt formulär och BankID-signering, där vi förvandlat skolans pärmar till en digital lista med smarta funktioner.

Från Microsoft Bookings och Lists till signering med BankID

Kundcase för företaget Avfallshämtning, där vi digitaliserat hela bokningsprocessen från formulär till Microsoft Lists till Fortnox och slutligen signering med BankID.

Synkningar i Fortnox och smarta formulär

Kunden tyckte dom lade för mycket tid på att jaga information från kunder och att klippa och klistra mellan olika program. Läs om hur vi sparade tid med smarta automatiseringar.
Läs mer

Smart automatiskt formulär

Ett formulär som imponerar på kunderna trots att kunden själv gjort allt jobb.
Läs mer

Kundregister i skräddarsydd exceldatabas

Kunden fick beskriva hur det "perfekta kundregistret” skulle se ut och fungera.
Läs mer

Fler kundcase kommer. Kontakta oss gärna för fler exempel på hur vi hjälpt företag med smarta lösningar.